mannenworkshop - Mannen in Ontwikkeling

Ga naar de inhoud

Verdiepende workshop voor mannen

Deze mannengroeigroep geeft de mogelijkheid om stappen te zetten die in individuele therapie niet mogelijk zijn en is bedoeld als een verdieping van individuele therapie. Je kunt in een veilige omgeving experimenteren met datgene wat je ontdekt en geleerd hebt tijdens individuele therapie, zodat het makkelijker toepasbaar wordt/integreert met het gewone leven.

Daarnaast krijg je eerlijke en verrijkende feedback en ondersteuning van de andere mannen, de co-trainer en van mij. Dat maakt het proces ook zo boeiend.

De mannengroeigroep heeft een workshopachtig karakter. In het programma komen thema’s aan de orde waarin jij en ook de andere mannen zichzelf zeker zullen herkennen.

We werken op verschillend manieren. Daarbij is steeds belangrijk wat er ter plekke gebeurt:
  • Lichaamswerk: om jezelf te activeren, in je lijf en bij je gevoel te komen, uiting te geven aan wat (nog) geen woorden kent, contact te maken met waar het stroomt of blokkeert.
  • Meditatie- en focusoefeningen: om je aandacht naar binnen te richten.
  • Systemisch werk: ontdekken wat je tegenkomt in het contact met de ander.
  • Proceswerk: ruimte om op eigen initiatief thema’s in te brengen en die te onderzoeken, zelfstandig of met de hulp van andere deelnemers.
 
Daarbij werken we afwisselend in twee- of drietallen of in de groep als geheel. Zo kun je elkaar op verschillende manieren ontmoeten en van elkaar leren.

Voorafgaand aan de tweedaagse krijg je een voorbereidende huiswerkopdracht om je persoonlijke doelen te formuleren, zodat je het maximale uit deze tweedaagse mannengroeigroep kunt halen. We houden de groepen bewust klein (maximaal 6) zodat de interacties te overzien blijven en je veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt.

Meer informatie??
Neem gerust contact met me op als je geïnteresseerd bent of vragen hebt. Ik sta je graag te woord.
Praktische informatie


Workshop najaar 2023:
Data: vrijdagen 1 en 15 december
Werktijden: 9.00- plm 21.00 uur
Kosten: euro 360,-- incl. koffie, thee, eenvoudige maaltijden
Plaats: Pieter Breughelstraat 77

Workshop voorjaar 2024:
Data: vrijdagen 8 en 22 maart
Werktijden: 9.00- plm 21.00 uur
Kosten: euro 360,-- incl. koffie, thee, eenvoudige maaltijden
Plaats: Pieter Breughelstraat 77

Begeleiders:

Jan Bettgens & Floris van Puijenbroek


Terug naar de inhoud