tarief - Mannen in Ontwikkeling

Ga naar de inhoud

Tarieven en vergoedingsmogelijkheden

Investering
Therapie is een investering in jezelf. Het starten van therapie kan je zowel persoonlijk als beroepsmatig veel opleveren. Dat betekent dat je een keuze maakt, om daar voor een bepaalde periode tijd, geld en energie in  te investeren.
Het is niet mogelijk om vooraf een concreet resultaat af te spreken. Daarvoor zit de mens te ingewikkeld in elkaar. Toch ervaren de meeste mensen hun therapie-periode als waardevol en als concrete en blijvende hulp zowel tijdens als na de afsluiting ervan.

Tarieven:

Vrijblijvend kennismakingsgesprek  gratis; plm. 30 min.
Individuele therapie                       € 85,00 per 60 min.


In bijzondere gevallen kan er een regeling naar draagkracht getroffen worden.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk gestalttherapie, ook als er sprake is van relatietherapie. Soms vraagt je zorgverzekeraar om een verwijsbrief.
Afhankelijk van je aanvullende verzekering kun je de sessies als "consulten alternatieve geneeswijze" vergoed krijgen. Op je polis en in de polisvoorwaarden kun je zelf zien in hoeverre je daarvoor verzekerd bent. Belangrijk hierbij is om te checken of een van de  beroepsverenigingen waar ik lid van ben, in de lijst van alternatieve beroepsverenigingen van jouw zorgverzekeraar staat. Die kans is buitengewoon groot. Maar check het voor de zekerheid.

Op zorgwijzer.nl vind je een compleet overzicht betreffende de vergoedingen per verzekeraar per pakket.

Andere vergoedingsmogelijkheden
In veel gevallen blijkt dat werkgevers of uitkerende instellingen bereid zijn om de kosten voor begeleiding (deels) te vergoeden, in het kader van professionalisering, preventie of verkorting van ziekteverzuim.

ZZP-ers en ondernemers
Indien de begeleiding de vorm heeft van coaching zijn de kosten aftrekbaar van de belasting.

AGB-codes

Voor de zorgverzekeraar is mijn AGB code van belang. Mijn persoonlijke AGB code en de AGB code van mijn praktijk staan vermeld onder aan de factuur die u van mij ontvangt. Tevens zijn deze codes opgenomen in de behandelovereenkomst.  

KvKinschrijving en BTW nummer
Ik ben ingeschreven bij de kamer van koophandel. KvK- en BTW nummer staan onder elke factuur.


Sinds 2014 is er veel op het gebied van psychologische hulpverlening
en de vergoeding daarvan veranderd.
Ik raad je aan
om ook de pagina
organisatie GGZ-zorg
te bezoeken.

Terug naar de inhoud